Viva la France🇫🇷

Zó! Dat is alweer efkes geleden zeg, maar we waren de laatste 2 weken van augustus lekker even op vakantie naar Frankrijk. De kids zouden het liefste 2 weken naar de camping gaan waar we al een aantal jaar naar toen gaan, maar wij wilden toch wat meer van het land zien. Dus splitsten we het op. En gingen we naar 2 verschillende plekken.

Onze eerste stop was een huisje op een privéterrein van Nederlandse eigenaren in de Ardèche. Het lag heerlijk rustig afgelegen in een dorpje en er waren nog 2 andere huisjes. Samen deelden we het zwembad en dat was zó heerlijk!

Je kon er midgetgolfen(op een ietwat gedateerde, niet geheel vlakke) baan, pingpongen, tafelvoetballen én heel veel zwemmen. En dat is wat we ook lekker veel hebben gedaan. Maar we bezochten ook elke brocantes wat áltijd leuk blijft natuurlijk. Een dag gingen we naar Rochers de PontPierre waar je van de rotsen kon springen. Daar had onze stoere O’tje wel oren naar. Het was er echt zalig, dus daar zijn we de hele dag gebleven (en lekker verbrand).
De jongens bleven het liefste bij het huisje maar wij wilden eruit, dus we bezochten nog de ruïne La Tourette, wat op zich al grappig is qua naam. Vonden wij dan..

De laatste dag gingen we naar een meertje in het dorp. Klein strandje erbij, waterskiërs kijken. Heerlijk!
we kregen deze eerste week helaas ook het trieste bericht dat Paul zijn oom was overleden en liet ik aan Paul de keuze: teruggaan of blijven?

De dag erna vertrokken we naar ons tweede “huis”. Althans zo voelt t een beetje. En wat was het fijn om dat vertrouwde bruggetje weer over te rijden en met Cas en José te knuffelen. Onze ingerichte tent stond weer op een fijne, rustige plek en de grote meute was nèt dezelfde dag vertrokken toen wij aankwamen. Lekker rustig dus, al was het voor de boys wel sneu om hun vakantievriendjes mis te lopen..

Het was er warm, soms wel 40 graden in de schaduw! Wat ervoor zorgde dat we vrij weinig konden doen, we gingen uiteraard naar Karim, onze brocante-specialist met heul veul rommel! Helaas was hij er zelf niet die dag.

De eerste avond konden we meteen al mee naar het Fête du poulet in het dorp, ofwel: het Kippenfeest. Wij waren hier ooit eerder toen de jongens nog kleiner waren dus we wisten dat het eten pas laat kwam. Heerlijke soep, kip, brood, kannen wijn en bier. Tafels vol mensen. Zo gezellig!

Deze vakantie konden we op de camping heel vaak aansluiten aan de lange tafels. Bbq-avond, pizza-avond,restjes-avond. Ik vind dat toch zó gezellig!
We besloten overigens dat we zouden blijven. De familie zorgde voor een livestream en we konden de dienst volgen vanuit het bakhuisje. Zo waren we er tóch bij❤️..

De mannen hielpen mee metselen aan de sluis en we dobberden heel vee in de rivier, die was heerlijk verkoelend!
Want meer dan 40 graden, wat doe je anders? We gingen wel nog even shoppen in Sonnac, (waar het nóg beter was) en de winkels pas om 15 uur opengingen terwijl wij er om 13 waren…

Kaarsje aansteken in de kerk en lekker weer terug naar de rivier!

Zaterdagochtend vertrokken we weer naar huis waar we rond 20.30 aankwamen. Dit jaar hadden we voor het eerst een huizenoppas en dat is ons heel goed bevallen! En zo hadden zij ook nog lekker vakantie in ons durp….

Intussen alweer een week aan het werk en het weekend was weer knoepevol met voetbalwedstrijden en feestjes. Gezellig maar zooo druk!
Gisteren hadden we niks op de planning staan, dus bestond de dag uit honderdduizend wasjes doen, deze ook weer strijken en het zwembad opruimen… kortom: om 21 uur was mijn batterijtje helemaal leeg…. Maar nu klaar voor een nieuwe werkweek!

Eén antwoord op “Viva la France🇫🇷”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *