Over de bloesem, puber-brein en heerlijk buiten zijn..

Ow mensen. Terwijl ik me hier afgelopen week gewoon mijn ziel en zaligheid op het wereldwijde web gooide, reageerde er dus helemaal niémand. En op de een of andere manier raakte mij dit. Misschien dat er een of ander taboe op rust ofzo, dat hier niemand over praat?

Donderdagavond volgde ik een webinar over “Hoe omgaan met pubers”, want de wereld der pubers is natuurlijk geheel nieuw voor mij en voelt vooral heel onwennig moet ik zeggen. Steeds vaker denk ik aan de tijd dat dat de jongens zo klein en afhankelijk waren. Hoe easy dat eigenlijk was!

Kort samengevat heb ik dus geleerd dat je je puber eigenlijk gewoon moet laten. Dat je ze gewoon met rust moet laten en vooral niet te veel aan ze moet vragen. Dat je eigenlijk zelf maar hun rondslingerende schoenen, opladers en onderbroeken zwijgend moet oprapen. Hoe hard je in hun opvoeding ook hebt geprobeerd om ze aan het verstand te brengen dat ze hun bed moeten opmaken, hun vuile was ín de mand moeten gooien en dat het vrij normaal is dat er wel eens gevraagd wordt om de vaatwasser in- of uit te ruimen.

Alles te wijten aan nog niet volledig ontwikkelde hersenen. Als ze ons nodig hebben, komen ze vanzelf wel. Dat dus..

Enniewee. Genoeg over pubers.

Afgelopen weekend was zálig!

We logeren in beurten in het Peperkoekhuisje en ik vond dat zó fijn… ook genoot ik van alle bloesem die onze tuin weer kleurt. Het geeft me weer mijn energie terug. Ik hou echt zó van de fluitende vogeltjes en het buitenleven.

Ik gaf me hélemaal, trok de grasmaaier uit het schuurtje en nog geen half uurtje later zag een deel van de tuin er een stuk toonbaarder uit. Kanten knippen. Buxusrupsen uitroeien en onkruid met azijn bestrijden.

Het buitenkeukentje werd gepoetst en staat weer netjes te blinken. We aten pizza’s van de bbq én ik bakte bananen pannenkoeken.

En net als andere zondagavonden had ik het gevoel dat ik weer toe was aan weekend.
maar ohhh wat hou ik van zulk soort dagen!

3 antwoorden op “Over de bloesem, puber-brein en heerlijk buiten zijn..”

  1. Je mannen worden al zo groot!
    Ook wij hebben al mega veel bloesem in onze appelboom, hopelijk lekker veel appels dit jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *