Wel? niet? Wel? Niet?

Al een paar jaar op rij gingen we naar het fijnste plekje in Frankrijk op vakantie. Daar stond een tent, met bed en campingkookstelletje voor ons klaar.

Vorig jaar wilden we eens wat anders en kozen we een huisje bij een meer. Wij vonden het prima, maar de jongens hadden veel te weinig speelruimte.
Het huisje lag té ver van het meer om er alleen naartoe te gaan, de tuin was mini (en we zijn té verwend) en het huisje lag aan een best drukke weg.
Elke dag moesten we de jongens “entertainen“ en een uitje was elke dag ruim een uurtje heen en weer een uurtje terug.. Uiteindelijk was het echt wel leuk hoor en deden we veel leuke dingen, maar of we álsjeblieft de volgende keer weer naar “onze camping “ konden gaan?! vroegen de jongens..

En ze hadden gelijk.
Het ís ook een geweldig mooie plek daar en de jongens voelen zich er zo vrij en thuis.
Het duurde dan ook niet lang voordat we ons tentje weer boekten.

Tja. En toen kwam Corona…

Om ons heen gingen en kwamen veel gezinnen naar en van hun buitenlandse bestemmingen.
Maar bij ons bleef de twijfel: moeten we nu wél of niet gaan?

De vele vragen en onzekerheden maakte me zó onrustig en uiteindelijk hebben we met pijn in ons hart besloten om toch maar niet te gaan.

En gelukkig.
Het gaf me rust.
Geen nadenken of getwijfel meer.

Voor de ruimte om ons heen hoeven we écht niet weg te gaan. Maar hoe meer foto’s en vrolijke plaatjes ik van andere, wél op vakantie-gangers voorbij zie komen, hoe meer ik tóch weer begin te twijfelen…

Waarom zij wel en wij niet?
We hebben deze vakantie eigenlijk júist zó hard nodig na al die tijd thuis…

En in Nederland leuke dingen doen betekent eigenlijk nóg meer drukte dan we op de camping zullen hebben.

Je merkt het al.
Mijn twijfel slaat alweer toe…dus voor nu doen we het maar met wat fotookes van voorgaande jaren…

2 antwoorden op “Wel? niet? Wel? Niet?”

  1. Ik ken dat…. Wij zouden vandaag eigenlijk in de auto naar Oostenrijk zitten. En we hebben ook na veel getwijfel in april geannuleerd. Nu er toch mensen weg zijn denk je toch van was ik ook maar weg. Maar ik denk dat je nu toch minder vakantiegevoel hebt als anders als je nu in Frankrijk of Oostenrijk zou zitten. Je bent steeds bezig met corona. Hoeveel besmettingen, welke maatregelen, kan ik nog blijven of moet ik maken dat ik weg kom? Welke kleurcode heeft mijn vakantieland nu weer gekregen? Dus zo onbezorgd en leuk is het denk ik niet. Dus wij amuseren ons ook gewoon thuis. Met af en toe een leuk uitje tussendoor.

    1. Ja dat is het wel echt. Denk ook dat je niet echt rielekst zit daar. En leuke dingen doen kunnen we ook prima in ons eigen landje! Maar fijn om te horen dat ik niet de enige ben die twijfelt..❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *