Alwéér bouwen vandaag?

Na ál dat geklus op de vrije dagen was het hóóg tijd om iets leuks met z’n allen te doen!

En dus had Paul iets leuks bedacht.
We gingen een vlot bouwen!

Ik reserveerde voor vandaag van 10-13 uur bij Sailcenter Limburg

En daar meldden we ons dus vanmorgen met 3 stuiterende jongens..Intussen hadden ze al geraden wat we gingen doen.
Met wat hints natuurlijk…

Onze reservering was doorgekomen en we moesten alleen nog een borg van €25 betalen. De rest was al online betaald. We hadden alleen een briefje van €20 en munten van €5. En toen was €20 ook wel voldoende. Die muntjes konden ze niet aan het formulier nieten…. ehh owkee. Apart..

We hadden 1 zwemvest voor B gereserveerd en betaald, (want niet verplicht), maar toen we daar waren moesten we er allemaal een. Deze konden we gewoon pakken. En hiervoor hoefden we niet extra te betalen. Fijn, maar apart…

We kregen een instructie-papier mee en er werd gewezen waar alle benodigdheden lagen..

Daarna konden we aan de slag!

4 tonnen, 6 palen en 10 touwen en 2 peddels hadden we nodig.
Oh ja, nog een extra touw om ons “droogtonnetje” (met waardevolle spullen) mee vast te binden.

Nou.
Dat knopen was dus echt wel moeilijk hoor en nog altijd hebben we niet door hoe die mastknoop nu eigenlijk moet.
Maar na anderhalf uur(!) ploeteren was onze constructie éindelijk klaar! (En ja, ik heb écht wel af en toe jaloers gekeken en gedacht: hadden we niet beter óók zo’n leuk bootje kunnen huren?!?)

Onze jongste 2 hebben niet echt mee kunnen helpen met het knopen, maar wél met het aangeven van de touwen, tonnen rollen en balken en peddels dragen.

Eenmaal het vlot op het water moest er natuurlijk goed gekeken worden naar de juiste gewichtsverdeling..

Het was natuurlijk een beetje spannend en onwennig toen we er net opzaten, maar dit was al gauw verdwenen en toen hebben we het echt zó leuk gehad!

De jongens zijn op een gegeven moment zelfs in het water gesprongen en zwommen ze tussen de balken of hielden zich aan de balken vast en dreven zo mee.

En ik denk dat we misschien maar zo’n 20 meter ofzo hebben gepeddeld hoor. Maar we hebben wel een uur daar lekker rondgedobberd. Het was gewoon leuk!

De terugweg ging eens stuk zwaarder en we zagen op een gegeven moment dat de ton voor mij steeds dieper het water in zakte en we zagen luchtbelletjes uit de ton komen!
Die was lek dus!

We peddelden ons ongans maar kwamen gelukkig gewoon tot de kant. Daar zagen we dat de loodzware ton ook al los aan het laten was( die mastknoop hè?)

Helaas moesten we na dit tochtje. Met zeiknatte kleren en pudding in de armen van het knopen en peddelen, het gevaarte weer loshalen.

Dat was minder.

Wat óók minder en ronduit smerig was, waren de dikke hopen hondenstront op de plek waar wij ons vlot moesten maken. En de medewerker aan wie we dit meldden deed helaas ook geen poging om dit op te ruimen….

Nadat we ons omgekleed hadden, leverden we onze zwemvesten weer in en kregen onze borg weer terug. Daar nogmaals melding van de viezigheid gemaakt.

Die 3 uur hebben we dus écht wel nodig gehad. Want om 13.01 uur liepen we weer naar de auto..

Alles bij elkaar hadden we dit in 2 uur nóóit gered.
Óf je moet mastknoop-master zijn..😂

We hebben een súperleuke ochtend gehad en herinneringen gemaakt om nooit te vergeten!❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *