Week 9: “kort” samengevat..

Maandag startte week 9(!) alweer.. en weer werd ons thuisklasje geopend..

Na het waanzinnig leuke programma: LegoMasters op tv, wilden de jongens óók wel graag een Lego-Room en offerde Grote Zoon zijn slaapkamer op en verhuisden ze zijn bed naar de kamer van de andere 2.
Ook hier een gevalletje: jullie willen dit, dus samen doén!
En weer waren ze een tópteam samen.
Zo mooi om te zien!

Bed uit elkaar draaien én weer in elkaar zetten..

Daarna moest er natuurlijk nagedacht worden over de Lego-Room…

Om een tafel te maken gebruikten ze de grote “playmobil plank” onder hun bed..

Een kast en stapeltafel als basis en de tafel was klaar!
Kijk ze eens blij zijn…!

Nu willen ze dus dat ik elke keer een bouw-opdrachtje geef. Dit keer was het : maak een fantasie-roofdier! Kijk mee naar het filmpje…

Tevens was deze maandag ook de dag dat onze 2 voetballertjes voor het eerst mochten proeftrainen bij hun nieuwe voetbalclub.
Jaja.
Zo gaat dat hè?
Word je zomaar gescout en kaapt een andere club je weg.
Nee grapje! Een heel verhaal. Misschien kom ik daar later nog wel eens op terug..

Maar het was bést een beetje spannend ja.. maar ze hebben het súperleuk gevonden!

Dinsdag kiepten we het “verloren-sokken-mandje” om en knipte ik er mondkapjes van.
Ze deden ze niet meer af..hoe verrassend..

En dinsdag was het dan éindelijk zover… WE MOCHTEN NAAR DE KAPPER!!

De rest van de week vloog voorbij. Ik had nog online vergadering en elke keer verkrampt mijn maag wanneer ik mijn lieve collega’s weer zie. Ook wanneer ik het wekelijkse school-filmpje maak. Ik mis ze zó erg!!

Wat ik ook mis, is wat ademruimte. Me-time. De ruimte om me op een andere plek nuttig te maken behalve hier in huis. Weer bijdragen aan de maatschappij! Dus zoals elke week zo’n beetje was het dit keer de donderdagavond dat ik er even hélemaal doorheen zat. Ik geloof dat de PlayStation dit keer de druppel was . Man man. Gelukkig lucht het op om even flink te janken en je hartje te luchten bij je BBF. Via de telefoon dat wel. Maar oehhhh. Het doet wat met je hoor. Die corona-shizzle…

Vrijdag haalde ik mijn té schattige mand met stofjes te voorschijn om een mondkapjes-poging te doen. Maar verder dat uittekenen en knippen ben ik nog niet gekomen.

Gisteren was weer een lange Peperkoekhuisje-klusdag. En hoe me soms de moed flink in de schoenen kan zakken, toch was ik blij dat aan het eind van de dag dit het resultaat was…

Het is een oude noodwoning die ergens in Rotterdam aan het water heeft gestaan. Dus alles is schots en scheef en moet allemaal weer passend gemaakt worden dus. Dus: mochten er nog handige, sterke mannen zijn die zich vervelen?
Wees welkom!

De kinderen vermaakten zich op de trampoline, in het (ijskoude) zwembad, zandbak of met de lego. Want ja, je moet wat zonder PlayStation en tablet enzo…🤪

Het enige nadeel van samen klussen is, wanneer je allebei kapót bent, er tóch áltijd iemand voor het eten moet zorgen….en niemand daar zin in heeft.

Maar na een frisse douche konden we met z’n allen weer Lego-Masters kijken!

Wow. Toch een heel verhaal weer. Terwijl we eigenlijk helemaal niks bijzonders meemaken..(voor mijn idee dan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *