Bevrijdingsdag met zonder vrijheid…

Maandagochtend vergat ik de ortho te bellen, dus stuurde ik een mail en nog geen 2 minuten later belden ze me al. Of Grote Zoon om 15.15 kon komen. En zo konden alle euvels weer verholpen worden. Wel nadat hij op zijn donder had gekregen hoor. Maar ja: hij had géén ernstige pijnklachten, zoals ze op hun voicemail hadden ingesproken. Dus. Dat.
En terwijl hij daar binnen was (alleen ivm maatregelen), kocht ik ijsjes, die we in de auto opaten…

‘s Avonds zaten we met zijn allen naar de dodenherdenking op een akelig lege Dam te staren.. Allemaal bizarre gewaarwordingen die we ons nooit, maar dan ook nooit hadden kunnen bedenken. Is dit het nieuwe Normaal of het tijdelijke abnormaal?
Zullen we elkaar ooit weer normaal kunnen ophelzen, knuffelen of kussen of iemand een schouderklopje geven? Ik heb er nooit bij stil gestaan hoe belang dit in je normale omgang met mensen is.

Bevrijdingsdag in quarantaine-tijd. Geen activiteiten, geen bevrijdingsfestival. Niks van dat alles. Maar meer en meer besef ik me hoe fijn we het thuis wel niet hebben…

Als kan ik het thuis ook wel eens flink zat zijn hoor. Ondanks dat we vrij zijn, ben je toch in je vrijheid beperkt. Bizar om te ervaren…
Ook onze vlag wapperde vrolijk in de mooie blauwe lucht..

Ik mocht weer (zonder kinderen) huiswerk inleveren en ophalen op ut belsje schooltje.
Over 2 weken mogen ze weer 2 dagen per week naar school. Grote Zoon en B dan, O’tje niet. Zo sneu voor hem. Al vindt hij het wel prima alleen met mij geloof ik… maar ja: hoé dan als ik straks zelf weer aan het werk kan/moet/ wil!
maar goed. Dat is zorg voor dan..

Maar gisteren had Paul een dagje vrij en schoten we echt enórm op met het Peperkoekhuisje! Grote Zoon hielp ons en ik mocht willen dat hij hiervoor extra punten op zijn rapport zou krijgen in plaats van dat stomme Frans en wiskunde… tijdens het klussen laat hij namelijk zijn wiskunde van een kant zien die de juf helaas nooit te zien zal krijgen..

Maar goed. Kijk eens hoe dat al staat!

De pallets werden gebruikt om op te staan, én we maakten er een relaxbank/bed van om even uit te rusten tijdens het klussen..

En toen konden we weer verder..

En na een heerlijke samen-klus-dag was dit het resultaat wat we van ons bankje konden bewonderen…

Het moet allemaal nog eens uit elkaar hoor. Dit was om alles passend te krijgen enzo.
Maar ik ben blij!

4 antwoorden op “Bevrijdingsdag met zonder vrijheid…”

  1. Ja fijn hé dat de kinderen weer naar school mogen. Maar waarom mag o-tje niet naar school? Zit hij op een andere school dan je andere twee kinderen?

    1. Ja heel fijn voor ze! Ze zitten allemaal op dezelfde school. Alleen leerjaar 1-2- en 6 mogen naar school. Te weinig plaats? Te weinig bezetting door halve klassen? Geen idee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *