Week 6: de vakantie weer voorbij..

Een nieuwe week. Een nieuwe rond. Nieuwe kansen om er weer een goede week van te maken!

Vakantie voorbij en mijn mailbox v贸l met vers huiswerk…

Eigenlijk werkt dit het beste voor de jongens.(en mezelf). Gewoon weer rust en regelmaat in huis. Niets fijner dan dat.

Ze maakten braaf hun werk (met af en toe wat tegenstribbelingen) en ik leerde ze hoe ze kunnen strijken. Ja ze kunnen het maar weten he? Ze kunnen het beter nu al leren dan pas na hun 45e net als papa..馃槀

Ik kocht bij de Jumbo (jaja) een nieuw boek van Geronimo Stilton en Grote Zoon had dit meteen uit. Maar zelfs O鈥檛je loopt nu constant te lezen. Wie had d谩t ooit gedacht!?!

Maandag en dinsdag moest Paul in de productie werken en kwam hij pas rond 23 uur thuis. En dat zijn echt h茅le lange dagen met de kids alleen.
Maandag deden we na het eten een foto-speurtocht door het dorp.

Dat was 茅rg leuk! En we zijn er zeker een uurtje mee zoet geweest..

Toen we terugkwamen was het tijd voor een ijsje!! En volgens mij zijn dit mijn nieuwe favorietjes: cola/kers waterijs! Heerlijk!

Gistermorgen kroop O鈥檛je in mijn bed en lazen we nog wat samen. Z贸 leuk!

Verder deden we het huiswerk en genoten we van het z谩lige weertje..

Ik bakte een verlate paascake en wat cupcakes.. 谩ltijd lekker.. Ik mikte wat choco-eitjes in de cake natuurlijk. Zijn die tenminste ook op!

Na 17 uur ging het mis met me: mijn quiche, waar ik z贸鈥檔 zin in had, viel z贸 op de grond! Weg avondeten! 馃が馃が

Gelukkig had ik nog een bakje nasi in de diepvries…

Om 19 uur zaten we weer klaar voor de persconferentie van Rutte..maar daar werd je ook niet blij van. De basisscholen gaan weer open. In NL dan. Geen idee wat Belgi毛 gaat doen. Mijn eigen school moet nog dichtblijven. Z贸 triest. Terwijl we juist g茅茅n grote school zijn 脡n veel kwetsbare jongeren hebben en ze school z贸 hard nodig hebben! Dat hakt erin bij mezelf en mijn lieve collega鈥檚. Godver…

Allemaal vragen. Ik belde mijn mama. Die was ook helemaal niet blij. En ik snap dat 茅cht. Maar lieve mensen: laten we ons 谩lsjeblieft heel goed beseffen dat we het hier echt Z贸 en贸rm goed hebben. We hebben een dak boven ons hoofd, eten, een bed en wij hebben dan 贸贸k nog een heerlijke tuin om in te spelen. We zijn gezond, kunnen gaan en staan waar we willen.

Ik zag laatst een foto van een moeder in een vluchtelingenkamp. Met haar kindje in een kartonnen doos als box. Dat was alles wat ze hadden…

Dat beeld raakte me en贸rm. En d谩t beeld doet me beseffen dat we z贸 dankbaar mogen zijn wat we w茅l hebben….

Ik kan het blijven zeggen: hou v贸l lieve mensen!!!馃拫

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *