Structuur en regelmaat…

Wat was het wennen gisteren. Ik merkte dat er structuur en regelmaat moest komen. Voor de kinderen én voor mezelf. Daar doen we het allemaal een stuk beter op.

Paul ging weer naar zijn werk (apart kantoor). Dat scheelde ook een hoop gevloek en getier in huis.

Ik probeerde de meningen van andere collega’s over de invulling van mijn dagen thuis achterwege te laten, maar ik had er enórm veel last van vandaag. Ik doe mijn werk voor zover dat kan (met crappy internetverbindingen en niet bereikbare sites), ik ben bereikbaar en probeer te helpen waar ik kan. Maar toch… ‘t raakte me.

De dagen duren vreselijk lang moet ik zeggen, zeker wanneer je je kinderen, als-niet-juf-zijnde, iets probeert bij te brengen.

Regelmaat en structuur dus

Er werd braaf getypt, gelezen, gerekend en Frans gedaan. Ik was verbaasd wat ik allemaal zag…

B is helemaal blij met zijn Bingel-account en kan nu ook écht computeren..

Tijdens het buitenspelen maakten de jongens een hartjesboom! Ik zag m op instagram bij @maandagdaandag en vond ‘m zó leuk…

Vooral de leuke reacties van fietsers en wandelaars…!💕

En toen het creatieve gedeelte van de dag begon ging ik natuurlijk los, maar lagen de jongens al snel in hun zwembroek (want zon=zomer) en emmers water op de trampoline..

Maar ik sprokkelde afgewaaide takjes uit de tuin (is dat ook weer opgeruimd) , nam een lege yoghurtemmer, knipte de deksel doormidden en plakte de deksel weer vast. Dat was de basis voor mijn vogelhuisje. Met een lijmpistool plakte ik wat takjes vast en bond alles vást met touw. Daar stak ik nog meer takjes in… nog wat mos (van t dak van mijn schuurtje) aan de voorzijde en klaar! Mijn eerste hand-made-recycle- vogelhuisje!!

Hopelijk kunnen de vogeltjes het huisje gauw vinden….!

En terwijl de mini-appeltaartjes in de over stonden, haalden B en ik de huiswerkopdrachten bij ut belsje schooltje op.

We moesten de kegeltjes/pionnen volgen zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar bleef. Maar we waren de enigen oo dat moment. Alle pakketten lagen al klaar en bin nen 2 minuten zaten we weer in de auto. Supergeregeld!!

In de auto bekeek B zijn stapel werk en vond al snel zijn verjaardagskroon, 3 tellen later had ie een enórme pruillip en besefte hij zich dat hij dit jaar NIET in het klasje jarig zou zijn, er geen grote mensenfeest én voorlopig geen kinderfeestje zou komen…

dus plaatste ik en oproepje op social media….. ohhh en mijn hart werd gewoon helemaal week van ál die lieve mensen die hem een kaartje willen sturen. Echt zó enórm lief vind ik dat… ❤️ Hij gaat een onvergetelijke verjaardag krijgen, That’s for sure!

Als toetje aten we vandaag mini-appeltaartjes dus. Zo simpel en Zó lekker!! En mét oogjes. Want dat is áltijd leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *