Thuiswerken met 3 kinderen..

Ja mensen. Het is zover.

Thuisblijven it is.
Toen ik de jongens vorige week vertelde dat hun school dicht was voor de komende 3 weken (en 2 weken vakantie erachteraan) reageerden ze zó verschillend.. de ene sprong een gat in de lucht, de ander begon keihard te huilen.
Te huilen omdat hij zich áltijd zóveel zorgen maakt, zorgen om ons, onze familieleden, om de wereld, om zijn klasgenootjes, dat hij iedereen moet missen, dat er feestjes niet doorgaan. Noem maar op. Geruststellen en zeggen dat wij dit samen héél goed kunnen geen rust. En van daaruit kunnen we verder…

Toen gisteren bekend werd dat ook de Nederlandse scholen moesten sluiten gingen alle radartjes in mijn hoofd als een bezetene te draaien.

Op de een of andere manier zie ik het echt niet als een vakantie en zie ik enórm op tegen het áltijd durende scherm-tijd-gevecht.

Dus is er structuur nodig. En regelmaat. En vooral heel veel ruimte om lekker buiten te spelen, te knutselen en vooral hopen dat we ons niet ziek gaan voelen en genieten van de qualitytime samen. Maar dat heeft áltijd even tijd nodig hier..

Kleuren ook…

Vooral ook omdat ik natuurlijk óók gewoon dingen voor mijn werk moet doen. En die combi samen met werk en kids brengt me áltijd in de-werkende-moeder-spagaat .

Maar goed. Voor nu zijn er dagschema’s gemaakt Én een lijstje met superleuke dingen die ze uit kunnen kiezen om te doen wanneer hun eigen fantasie op is..

Deze tips vond ik HIER. Wie weet heb je er ook nog wat aan.

Ook zag ik dat er gratis luisterboeken bij de bieb beschikbaar zijn

Of houdt je kind digitaal boeken lezen? Die vind je HIER en het is gratis.

Óf natuurlijk de welbekende computermeester.be

Het is fijn om ideeën van andere mensen te horen. Zo kan ik mijn lijstje weer lekker aanvullen….

Deze quote vond ik heel passend. Blijf zóveel mogelijk thuis mensen. Wij kunnen dit..!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *