The days after vastelaovend en de overbodige haantjes…

Howly frikandoly man! Zo’n paar dagen feesten hakt er effe in in dat ouwe lijf van me hoor. De dag erna kon ik het nog opbrengen om lekker op te ruimen en alle was te doen enzo. Maar de dagen erna bestond voornamelijk uit lang uitslapen, lezen, bankhangen, filmpjes kijken, bankhangen en mopperen dat iedereen zijn eigen troep moest opruimen. Helemaal naar de ratten was ik.


Oh ja. We gingen ook nog naar de kapper, want toen ik na een week die pruik van mijn hoofd trok zag mijn eigen haardos er niet meer uit joh! Éven twijfelde ik na de knipbeurt nog of ik mijn haar natuurlijk grijs zou laten, maar Buuf overtuigde me vrij snel dat ik er écht weer een verfje in moest knallen. Dus deed ik dat maar braaf…


Gisteren was het éindelijk eens een keertje droog en fietste ik met het grut naar de skatebaan. Geen idee waarom die nog steeds zelf niet kunnen gaan, dan had ik nog even op mijn bènkske onger ein daekske kunnen liggen. Maar nee. We gingen gezellig samen. En terwijl zij daar wat voetbalden met andere koters kocht ik wat verjaardagskedootjes en croissantjes voor het spelende grut.

Toen ik na een hele tijd onderhand volledig onderkoeld was verzocht ik ze vriendelijk om mee naar huis te gaan. Daar dook ik weer lekker onder mijn dekentje….

Ondertussen had ik onze overbodige haantjes op marktplaats geknald, want er begon al aardig wat haantjesgedrag vanuit de ren te komen.. en dat arme bruine kipje werd dagelijks ge-kippen-gangbanged door 3 haantjes. Germ.

Enniewee. Binnen 10 minuten had al een lieve vrouw gereageerd dat ze een mooie haan zocht voor bij haar kipjes. Ook reageerde Salem. Die wilde die haantjes vast in de pan hakken..

Uiteindelijk werden vanmorgen de haantjes opgehaald en kwamen er twee dames in hoofddoekjes om de hoek. Hoogstwaarschijnlijk hadden zij hetzelfde idee wat ze met de haantjes gingen doen als Salem. Maar ik wil het verder niet weten. Of er over nadenken… maar de volgende keer ga ik er écht bij vermelden : NIET VOOR CONSUMPTIE! Maar ja, dan blijf ik er wel mee zitten koekeloeren?!
pff

lastig dit….

Iedereen deed vanmorgen lekker zijn eigen ding. Paul werkte aan de oldtimer. Grote Zoon deed wat ie het liefste doet en de rest hobbelde wat buiten rond, beetje met de kippen spelen, beetje bladeren harken, beetje voetballen. Ik aanschouwde alles, en snoof de lente in aantocht in me op..

Daarna propten we de laatste (en mooiste) haan én een kipje in een doos en verblijdden oma Coosje hiermee. Alleen moest er nog teenentander aan het bestaande hok aangepast worden. Wat een beetje een grote klus bleek te zijn. Maar : we did it! En Pie & Mol (bedacht door O’tje) (zegt het eens hardop achterelkaar…) hebben een mooi verblijf daar in het paradijs!

Kijk dáár wordt deze kippenliefhebster nou blij van..!

De jongens hebben zich de hele middag lekker in hun hut vermaakt.

Och wat hou ik toch van dit soort buitendagen!!!

Morgen nog 1 laatste vakantiedagje vrij. Hopelijk wordt het nèt zo’n fijne dag als vandaag….!

Fijn weekend nog!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *