Puzzelen het nieuwe yoga…

Howlymoly! We hadden gewoon een héél weekend zónder natte voeten langs het voetbalveld. En ik moet bekennen: dáár kan ik wel aan wennen…

Een hele tijd geleden begon Paul over het NK legpuzzelen. De voorronde dan hè? Dat hij zich had ingeschreven samen met een collegaatje.

Grapje. Dacht ik. Maar dat was het niet..

Een team van 4 was nodig. Dus zei ik dat ik meedeed. Geen idee wat me bezielde… ik vind puzzelen wel leuk, maar een NK??

Afgelopen woensdag hadden we “oefen-puzzel-avond. Toen Paul dát voorstelde dacht ik overigens wéér dat het een grapje was. Not…

Die avond bespraken we onze taktieken en legden we in 3 uur een puzzel van 1000 stukjes in mekaar. Best prima vonden we.

Ik vroeg mij BMF mee voor psychische ondersteuning. Haha. Én voor de gezelligheid, want gezellig, dát is ze!

Dus kwam onze oppas gisteren om 18 uur, pikten we mijn BMF op en kachelden naar Meterik. Of all places…

Daar stonden 45 tafeltjes klaar. Bij elke tafel 4 stoelen . En aan die tafel hing een brief met je teamnaam en op de tafel lag een in krantenpapier ingepakte puzzel. Alle teams kregen dezelfde puzzel.

We waren als een van de eerste teams aanwezig en tóen ontdekte ik de wereld van het wedstrijdpuzzelen, waarvan ik het bestaan niet eens wist!

Héél toevallig las ik die middag een krantenartikel over, dat puzzelen het nieuwe yoga is , en interviewden ze een heul over-enthousiast súpergoed Limburgs team en aan hun teamshirts spotte ik hun iétwat overdreven aanwezigheid…. ze zaten vlak achter ons.

Nadat we het volkslied hadden meegeblèrd, mochten we na het aftellen éindelijk de puzzel uitpakken en aan de slag.

We gingen bést lekker. De meezingen en puzzelen alsof ons leven ervan afhing. Nee hoor….

Maar de moed zakte ons wel áárdig in de schoenen toen na 1 uur en 6 minuten het eerste team de puzzel klaar had. HOÉ DAN!?

45 minuten later team 2. En zo verder… Ook waren er verschillende teams die er gewoon mee kapten. Wij niet!

Maar toen we na 3,5 uur ongeveer 75% afhadden, konden we geen stukjes meer zien en waren we er klaar mee!

Héél jammer, maar de puzzel was écht heel moeilijk!

Het ietwat “overdreven” teams met de voorbedrukte shirts kwam ook niet in de finale hoor. En daar moest ik een beetje om gniffelen….

Enniewee.

Echt bálen dat we ‘m niet hebben afgemaakt, maar zéker leuk om eens te hebben meegemaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *