Wát een week: back to school…

Zoooo. Die eerste schoolweek wás me tof effe een portie heftig zeg.

Grote Zoon naar het 6e leerjaar, O’tje naar het 4e en B naar het 1e leerjaar.

Er werden weer broodtrommeltjes gevuld en lieve briefjes erin verstopt.

Die structuur. Het was weer even wennen zeg maar…

Deze blije gup had er het meeste zin in!
Maar ík nog meer!

De eerste dag had Grote Zoon zijn mopper en klaagdag bij thuiskomst. Juf was wel ok, maar hij zat alléén maar bij meisjes. Dat ie naast zijn beste vriend in de klas zit, was hij even vergeten te melden. Dus ging we na het eten maar éven zijn koppie leegfietsen…

Dinsdag kwam O’tje met een “donker” gezicht uit “ die schijt”school. Door de voetbaltraining de avond ervoor was hij kapót. Ja én een hele dag binnen en op je kont zitten is ook niet niks.. en thuis weer aan de slag met huiswerk. Hoppatéé!

En B leerde zijn eerste letter…

Woensdag had Grote Zoon een speeldate en gingen we met z’n allen naar Weert. Eerst naar de ortho voor controle en daarna terug naar de schoenenwinkel omdat zijn nieuwe maat 39-schoenen aan zijn hakken “floepten”.

Gelúkkig mocht hij andere uitzoeken. En die zitten héérlijk!

We aten een Hema-hotdog en via de nieuwe Muntpassage liepen we naar de auto…tot we de vers geopende H&M zagen en éven binnen gingen spieken…

Ik wilde bijna deze leuke stippenballon meenemen…
Een trui voor O’tje
En een trui en sokken voor Grote Zoon
Daarna even níks meer…

Ik bracht het vriendje naar huis en B naar de voetbaltraining en na een uurtje weer ophalen..

Net als de jongens was ik blij dat ik om 22 uur ook mijn nestje in kon kruipen..

Donderdag vroeg ik Grote Zoon om een boodschap te doen, maar daar kwam een of ander tienergeluid uit waaruit bleek dat hij daar totáál geen behoefte aan had.

Maar een stuiterende (en in de vakantie enorm gegroeide en ontwikkelde) O’tje riep: maar ík wil dat wel! Maar zijn twijfelende oogjes spraken boekdelen. Willen en durven is toch een groot verschil. En in een flits kreeg ik een flashback…We spraken af dat hij mocht gaan. Ik zou wel met hem meefietsen, maar ik wás er niet zeg maar..

Gelúkt natuurlijk! Én supertrots en zo aten we heerlijke “versgehaalde” slavinken bij ons avondeten!

Toen ons eten op was gingen we met z’n allen even naar de decathlon. Hét walhalla voor de jongens, omdat je er kun skaten en steppen in de winkel..

Gisteren had ik na het werk een gezellige borrel van een jarige collega, hadden O’tje en B een speeldate en mocht Grote Zoon voor het eerst zelf naar huis fietsen en alleen thuiskomen. Met een eigen sleutel enzo. Een mijlpaaldingetje zeg maar..

Toen ik hem bezorgd om 15.45 maar even belde, zei hij dat hij éven was vergeten om mij bij thuiskomst te appen. Ja joh. Kan gebeuren…. dus kon ik nog even rielekst verder borrelen

Daarna begon het gesjees weer en haalde ik het grut weer op bij hun speelafspraken, belde ik Grote Zoon om zijn basketbalkleren aan te trekken en bracht ik een doodmoeë O’tje naar de voetbaltraining. Ondertussen reden we de hele fietsroute van en naar school nog een na om zijn hagelnieuwe cijferslot terug te vinden dat hij verloren was..maar helaas..😡

B en ik gingen tijdens het wachten maar even samen “uiteten” blij ons gezellige frituurke in ut durp.

Daarna O’tje weer ophalen en frietjes voor de sporters halen. Toen zij zaten te eten en een voor een onder de douche sprongen, plofte ik in de stoel en deed ik hélemaal níks meer!

Wát een week. Wanneer hebben we weer vakantie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *