Geocachen, bootjes kijken, naar de brocante en de zee…

Maandag (5-8) ontdekte ik dat er op 75 meter van ons huisje gewoon een geocache blijkt te liggen!

En nóg meer dus! Het grappige was dat deze precies op de wandelroute van gisteren lagen. Dus liepen we het gewoon nóg een keer en vonden bíjna alle caches. Echt. Het blijft zó leuk. En zo grappig dat je dit, gewoon in élk land en wanneer dan ook, kunt doen!

We streken na het wandelen weer neer op een rustig plekje waar de jongens lekker konden ploensen, met stenen en zand konden spelen. Meer hebben ze niet nodig ..

Dinsdag (6-8) gingen we boten kijken in de haven van Concarneau. Dat was ruim een uur rijden. Onze tiener had er totaal géén zin in maar gaf uiteindelijk tóch een 9,8 als cijfer voor deze dag. Het was súperleuk om in de vestigingsstad rond te lopen én het ijsje erna was natuurlijk héérlijk! We bezochten ook nog het vissersmuseum en konden rondkijken in een oude vissersboot.. zo’n boot lijkt zo groot van buiten, maar om erin te leven is het toch maar erg minimalistisch en vooral claustrofobisch krap!

Op de terugweg stopten we bij de mekdrek. Kids helemaal heppie. Benjamin bestelde zelf “deux glaces”. En hij kreeg ook nog wat hij wilde! Zo dapper en knap!

Woensdag (7-8) bezochten we eerst een brocante. Dit was écht een hele grote leuke brocante, met vooral leuke prijsjes. Daar houden we van. Paul scoorde een (onschadelijk gemaakte) granaat en was hélemaal in zijn nopjes…

Daarna reden we door naar het strand, maar toen we daar aankwamen vielen er opeens druppels uit de lucht. Nee he?!?

Gelukkig was dit maar voor een paar minuutjes. We liepen eerst een rondje en zochten daarna een fijn, vooral rustig plekje uit… de jongens vermaakten zich prima met het zand en water. De stenen en schelpen waren wel erg scherp en leverden dus ook de nodige sneeën op..

We hadden afgesproken dat we zouden blijven tot ze niet meer wilden. Een zere voet bij O’tje zorgde ervoor dat we toch om 20 uur in de auto terug zaten.. het was een leuke stranddag!

Terwijl O’tje een zandkasteel bouwde, vulde B een flesje met water, zocht bloemetjes uit en groef deze in in het zand. Dit werd nog versierd met mooie schelpjes. Mama: dit is voor opa Bennie…💕

Bij thuiskomst iedereen in bad of onder de douche, want we plakten helemaal van al dat zeewater en zand..

Ik ruimde alles op en gooide nog een wasje in ons mini wasmachientje! Thank god for that! Ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *