Vakáááántieeeeee!!

Jeetje zeg.

Ik kan het bijna niet geloven, maar ik heb gewoon vakantie!

Afgelopen week was het zó’n mooie en vooral bijzondere week..

Er werden “diploma’s” uitgereikt en het was zó mooi hoe de leerlingen zich vereerd voelden om heel even in het zonnetje te staan. Leerlingen die, voordat ze bij ons kwamen, misschien nog nooit een school van binnen hadden gezien, of leefden in een hutje op de hei.. Maar nu kregen ze een “diploma” én heel veel lovende woorden. Ze werden er gewoon een beetje verlegen van.

Woensdag was de állerlaatste schooldag en we sloten met z’n allen dit schooljaar af met een galafeest. En hoe bijzonder is het om te zien, dat sommigen uit die 2 tasjes waar al hun bezit in zit, tóch iets prachtigs uit te vissen. Ieder had zich opgedoft en mooie kleren aangetrokken.

En het was zó leuk….kijk en geniet mee KLIK

De dag erna leek het wel of ik op een wolkje zweefde.. na het maken van het filmpje stroomden de vriendschapsverzoeken op fb en instagram binnen..

Één bericht raakte me diep..

“ Dit was de mooiste dag van mijn leven”, schreef een dankbare leerling.

Soms denk ik, dat wij als docenten, totáál geen idee hebben wat wij voor onze leerlingen betekenen… Het iets iets immens groots. En het meest belangrijke: wij bieden ze een veilige plek! Een plek waar ze zichzelf mogen zijn, waar naar ze geluisterd word en waar vooral ook heel veel plezier gemaakt wordt!

Maar wat blijft het moeilijk. Afscheid nemen van leerlingen die uitstromen naar een vervolgopleiding, of in de vakantie vertrekken naar een andere opvanglocatie, of sommigen zelfs terug naar hun land van herkomst. Sommigen ga je misschien wel nóóit meer zien..

6 weken vakantie. Ik blijf het zó lastig en dubbel vinden….

Vrijdagmiddag hadden we bbq in ons paradijsje. En ook hier was het supergezellig. Ook moesten we afscheid nemen van lieve collega’s…

Zaterdag sliep ik zó heerlijk uit en luierde zo’n beetje de hele dag. Iedereen in chill-modus hierzo. Echt zalig!

En ja, natuurlijk werd alles van het feestje ook opgeruimd en pakten we onszelf op en gingen we zelfs even naar Minirok hier in ut durp..

Vandaag zich ik lekkere recepten uit met Grote Zoon en gingen we niet veel later aan de slag!

Het smaakte zálig!!…

Wat zullen we morgen eens verzinnen om te koken!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *