Kleine jongens worden groot..

Afgelopen zondag verkocht ik het kleine bureautje met stoel van Grote Zoon’s kamer en haalde tegelijkertijd een groot bureau op..

Dit blijkt precies dezelfde kleur te zijn als het kastje én zijn plankjes boven het bureau. Heulemaal matching dus. Het kind hélemaal blij…

Vanmorgen kocht ik wat bakjes, nietapparaat, plakbandhouder enz.

Ach wat zal hij blij zijn.

Gisteren ging hij spontaan op zijn kamer huiswerk maken. Lekker een plekje voor zichzelf, daar heeft hij tegenwoordig steeds meer behoefte aan.

Vorige week meldde hij me dólenthousiast dat ze SO hadden gehad en zijn oogjes begonnen te glimmen. Ik reageerde niet meteen net zo enthousiast en snapte niet meteen wat er nu zo bijzonder was aan een schriftelijke overhoring…

Maar het bleek dus sexuele opvoeding te zijn en meteen kwamen er verhalen over zaadjes, eitjes, piemels, borsten, haargroei en bloed bij meisjes…

Dat dus. Hatseflats!

Gistermorgen 7 uur: Mam? De juf had het over een soort muisje met een touwtje aan… en weer zag ik die glinstertjes in zijn ogen. AH! Ik vertelde hem dat ik ook tampons had en hij mocht er eentje uitpakken en in het water stoppen. Kijken wat er gebeurde. Haha. Die ógen: gewéldig!

10 minuten later: Mam? De juf vertelde over een soort shampoo voor op je gezicht… en hij wees paniekerig naar het minuscule rode vlekje op zijn kind. Doodsbang dat zich daar zijn eerste jeugdpuist zou ontwikkelen…

Jaja. Kleine jongens worden groot!

Maar ik vind het zó leuk dat hij er met mij over praat! Ik kan me namelijk écht niet herinneren dat ik hierover ooit met mijn moeder, laat staan mijn vader, sprak.

Wat ik wél nooit van mijn leven vergeten ben, is het kleine boekje dat ik van de beste vriendin van mijn moeder kreeg, omdat ik voor het eerst ongesteld was geworden!

Ik vond het überhaupt al zó gênant, vies en onwennig dat ik ongesteld was geworden én dat niet alleen mijn ouders dit wisten, maar dat mijn moeder dit óók nog gewoon doorvertelde!

Nu kan ik er natuurlijk héél erg om lachen, maar toen kon ik écht wel door de grond zakken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *