Over de TandenFee met een drukke dag…

Het was weer maandag en dus jumpten wij op onze fietskes naar ut belsje schooltje. Maar jeetje wat was het fris en wat waren we blij dat we onze handschoentjes aan hadden gedaan.

Op de terugweg belde ik toch maar even de huisarts, want dat verstopte/klots-oor was wel érg irritant en zelfs pijnlijk aan het worden..

Een wonder geschiedde: ik kon metéén terecht. Dus trapte ik wat harder op mijn pedaaltjes en met een verhit voorhoofd, bezwete rug en ijskoude oren kwam ik daar binnen. De huisarts stond me zelfs al op te wachten en ik kon zó doorlopen. Haha; vooral die gezichten van die mensen in de wachtkamer. Té grappig…! Zo, kan ik die ook van mijn bucket-list afvinken ..✔️

De rest van de dag was ik nogal ellendig van dat stomme oor, wat vocht achter de trommelvliezen blijkt te zijn, en ik voerde niet veel uit. Buiten the usual wasjes doen en proberen de juiste gewassen hoezen, met de passende autostoel te matchen.

Om 14.30 uur jumpte ik weer op mijn fietske om de jongens op te halen. Brrrr ik hád het me de hele dag toch al zó koud..

Eenmaal thuis begon het grut meteen aan hun huiswerk en zorgde ik voor de vitamientjes.

Lezen doet O’tje totaal niet graag, maar blijkbaar leest ie wel voor een snoepjes-beloning. Dus knipte ik een fruittella in zes stukjes en kreeg hij een stukje per bladzijde. Het werkt! Prima toch…!

Niet veel later stond B voor mijn neus: eindelijk was zijn wiebeltand eruit! Zomaar eruit gevallen tijdens het eten van een hard broodje. Maar waar is je tand nou dan?… die lag daar te glimmen op de vloer.. gevónden! Het kind heulemaal opgelucht en trots!

Het tandendoosje werd erbij gepakt , het briefje ingevuld en tandje nummer 3 erin gedaan.

Na het voetballen stond O’tje opeens met een tand in zijn hand naast me. Ook bij hem was die losse tand er éindelijk uit! Nou. Dat is óók toevallig…!

De TandenFee heeft het er maar druk mee hier in ons huisje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *