Op je vrije schooldag toch op school…

Vandaag hadden de kiendjes een vrije dag en die verraste me op de een of andere manier nogal. Kort samengevat: ik had de bladzijde van de kalender tijdens mijn vakantie nog niet omgedraaid. Wat een waardeloze moeder ben ik toch.
Goed. Niet denken in problemen, maar in oplossingen: dus mochten ze vandaag een dagje meedraaien in een kleuterklasje op mijn school. Ik vind het zó bijzonder om ze te laten kennismaken met kindjes die uit hun eigen land zijn gevlucht.. 
Iedereen kent de verhalen en beelden van tv, maar wanneer deze kindere in real life voor je neus staan is het toch heel anders en komt alles zó dichtbij en zo écht.
Ze hadden er súperveel zin in! Zó leuk!
Ze hadden in de kring gezeten, geturnd, gekleurd, geholpen met puzzels maken en de juf zei dat we échte grote jongens waren mam! 
Ze hebben geweldig genoten dus en toen we weggingen gingen ze zelfs nog even afscheid nemen en zwaaien naar hun nieuwe vriendjes. Zo lief!
Meteen daarna gingen we naar huis voor de korte broeken én op ut fietske door naar de bieb én daarna naar de skatebaan.
Als verrassing kwamen onze vriendjes daar óók naartoe. Lekker met z’n allen schommelen en fietsen. Én had lachen en schreeuwen. Heerlijk!
Een bijzonder súperzonnig dagje was het!

Eén antwoord op “Op je vrije schooldag toch op school…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *