Time-out

De reden waarom ben ik eerlijk gezegd alweer vergeten, maar die schátjes van jongens van ons hadden dus een tablet/Wii-u/ Nintendo-time-out van 3 dagen.
Ja ja , ook hier zijn ze wel eens minder lief , leuk, of gezellig.
In plaats van “goedemorgen”  hoor ik tegenwoordig als eerste: “mag ik op mijn tablet?”
Ik krijg er een sik van. Maar goed.
Ze zien mij natuurlijk óók vaak met mijn telefoon bezig, maar bedenken zich niet dat dit óók mijn boodschappenlijst, buienradar, agenda, bankzaken, mail , weblog enz zijn
Maar: de eerste 2 uren liep vooral Grote Zoon met zijn ziel onder zijn arm en wist hij écht niet wat hij moest doen en waarmee hij kon spelen. Hierbij negeerde hij heel driftig de uitpuilende speelkelder..
Goed.
Ik kon het amper geloven, maar niet veel later pakten ze een spelletje en gingen ze dit sámen spelen! huh?!?
De dagen daarna waren zó fijn. Alle bewuste apparaten waren uit hun zicht verdwenen en in de daarop volgende dagen heeft er niémand ook maar 1 keer naar gevraagd.
Ja echt. Ik vond het ongelofelijk.
En zo speelden we dus heel veel spellen samen en hadden we zomaar ineens heel veel quality-time samen! echt zó fijn!
En zo gebeurde het zomaar ineens dat we zondagmiddag zomaar ineens marshmallows aan het smikkelen waren bij een knetterend vuurtje… zó héérlijk!

Vanmiddag vroeg Grote Zoon me opeens: mama? waarom duurde de dag gisteren eigenlijk zo lang? Ik vroeg hem of hij dat juist wél of niet fijn had gevonden.
Hij had het héérlijk gevonden…
Hoe gaan jullie om met tablet-tijd en de momenten dat ze hierop mogen spelen? En hoe reageren jullie kinderen op deze regels?
 

3 antwoorden op “Time-out”

  1. In de tijd dat die van mij die leeftijd hadden hadden wij een PlayStation. Daar mochten ze max een uur gebruik van maken. Ik zette het kookwekkertje en zodra die afging moest je stoppen..ook al was het spel nog niet klaar. Dat werkte uitstekend!

  2. Hier wordt de telefoon (whatsapp) sinds een paar maanden gebruikt. Maar ze neemt hem nog niet mee naar school ofzo (mag niet). Verder kijkt ze graag vlogs op YouTube. In het weekend mag dat in de ochtend tussen 8 en 9.30 ongeveer. Doordeweeks mag ze in de middag ook af en toe wel. Maar niet langer dan een uur zo’n beetje. We zitten er niet met een wekker bij, maar bekijken het op gevoel. Als ze haar tablet en koptelefoon pakt nadat ze eerder die dag al een uur heeft zitten kijken, zeggen we: “dacht het niet!”
    Als ze huiswerk moet maken, leggen we het ook wel eens uit het zicht en dan vraagt ze er pas veel later om dat wanneer het in het zicht zou blijven liggen. Ach ja, het hoort bij deze tijd. Ze kijkt amper tv, dus mag ze best elke dag wel even een vlog kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *