Dit was mijn zaterdag…

Verse eitjes uit t kippenhok halen! Niks zo lekker als kakelverse eitjes…. Uiteraard werden ze hierna gekookt om ze lekker uit te lepelen.. 

 
De jongens vermaken zich met good old duplo.. 

  
Droger klaar, volgende wasje draait. In t weekend is t was-tijd! 

 Afwasmachine vullen…ik word altijd blij van al die vrolijke kleurtjes!

 

Daarna ontbijten…

Ik pak een van mijn maatjes, de stofzuiger, er maar weer eens bij. Hij doet zijn ding en ik volg ‘m braaf… 

 En na wassen volg automatisch…*tromgeroffel*… Strijken!

Om ’t strijken wat aangenamer te maken kijk ik expeditie robinson, Chantal blijft slapen of Roy Donders..ja écht!

Ik bedenk me opeens dat ik er een structuur in heb. Ik zoek eerst al het ondergoed per persoon uit en maak stapeltjes. De sokken gooi ik op een hoopje en maakt mijn hart altijd weer een sprongetje wanneer ik een “verloren” sok uit ’t mandje weer kan herenigen met zijn wederhelft..  Zie jij er twee die bij mekaar horen?!

  
Zo zie je maar. Geluk zit in kleine dingen..
Ook van korte duur vaak, want in de kamer naast me slaan ze mekaar de koppen in met de duplo. Kleine man moe van de hele week naar school, dus die even in zijn bedje gemikt.

De andere mannen vermaken zich  met ’t speelzand..

Ik deed de weekboodschappen en sleepte me weer ongans aan die loeizware tassen. 

Waarom dat mijn taak is geworden begrijp ik eigenlijk niet..

Maar oké. De koelkast is weer gevuld. Voor hoe lang, dat is altijd de vraag… 

 Ik reed voor de afwisseling naar die ene supermarkt en yesss: Ze hadden preciés dat waar ik op hoopte: het Het-ruikt-naar-vakantie-wasmiddel! Kijk José!

Nu doe ik de was met nóg meer plezier..

 Ik begon aan een groentesoepje en schilde alvast de spruitjes voor de taart… 

 
Intussen haalde ik nog eens de afwasmachine leeg en vulde deze weer én waste en streek erop los.. 

Weekend noemen ze dit hè?

Enniewee. Vergaten we nog bíjna O’tjes eerste afspraak bij de pedicure! Hij heeft last van zijn nageltjes, dus nu maar eens goed aanpakken!

Hij vond het heerlijk, dat gefriemel aan zijn voetjes! 

 
Daarna gauw naar huis en verder met t avondeten…de spruitjestaart was héérlijk!

Heej? Vergat ik nou echt een foto daarvan te maken? 

Het grut sprong onder de douche en daarna werden de zakken van Sint en piet netjes opgevouwen en bij de schoenen gelegd. Én werd er gezongen natuurlijk. Maar dát gaat hier de hele dag door…jeuj! 

 
Voor de rest doe ik niet veel meer vandaag hoor, dan een beetje op de bank hangen en mijn cola lightje drinken..

Zo! Dat had je niet gedacht hè?

Dat ik zó’n spetterend en bruisend leventje heb hè? *kucht*

Zeg? Hoe was jouw dag eigenlijk?! 

En ja, je mag er best een stukkie over schrijven, ik vind het ook wel leuk om eens in jou leventje naar binnen te gluren!

FIJNE AVOND NOG!

5 antwoorden op “Dit was mijn zaterdag…”

  1. Nou! Ik werd om 05.45 door L. wakker gemaakt, gaf hem eten, mikte hem bij zijn vader in de armen en sliep nog een uurtje. Daarna werd me door het oudste neefje duidelijk gemaakt dat het echt tijd was om op te staan.
    Ontbeten, gedouched, kind gewiegd dat niet wilde slapen door alle geluiden van beneden. Toen een poging om voor het eerst te gaan zwemmen met de kleine man. Nou, die krijste alles bij elkaar en vond er niks aan. Water was ook veel te koud voor het kleine ding. Dus gauw weer aangekleed en terug naar het huisje. Gewandeld met zusje en twee honden die steeds de lijnen door elkaar haalden. Handig…not. Met de hele bubs gegourmet, gezongen bij drie kleine schoentjes en met haakwerk op de bank Ik vertrek gekeken. Nu nog een voeding bij dat kleine krijsmonstertje erin aan het gooien en dan….slapen!! Voor zolang het duurt 😉 Zo!

  2. Ons leventje is niet meer zo hektisch. Zaterdagochtend kreeg ik een ontbijtje van mijn man ( Dat doet hij al 20 jaar). De krant gelezen, douchen.
    Op de computer het fotoboek maken van ons 45 jarig huweliksfeest. Na de stad om getuigen te zijn van de intocht van Sint en genieten van de blije kindergezichtjes. Thuis gekomen even spelen met mijn ipad, broodje eten en heerlijk met een boek op de bank.😊

  3. Uur of 8 wakker geworden, rustig ontbijten met krant, middelste helpen met huiswerk. Toen met jongste door naar korfbal, die moest 2 wedstrijden spelen, dus een houten kont op het bankje gekregen. Toen snel naar huis, broodje eten en met de 3 dochters naar de stad, oudste en middelste gingen zelf op pad om kadootjes te kopen voor de lootjes die we thuis hebben getrokken, ik ging met jongste schoenen kopen, nog nooit zo snel klaar geweest! Ook nog wat kadootjes gekocht, toen door naar ander gedeelte van de stad, crime om daar te komen, daar naar de action om spul voor de surprises te halen, ijsje en warme chocomel gedronken, toen naar de Appie voor de boodschappen, snel naar huis, boodschappen uitladen, burritos maken, eten, opruimen en op de bank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *