Ons eerste gesprekje op school

 

Hemeltje zeg,Ik word zo’n beetje gillend gek met het gebrek van goed werkende laptop.Dus doe ik maar een poging op de IPad.Vergeef het me als alles schots en scheef staat enzo.Het gaat erom dat hier wat staat, toch?Goed.Wat ik dus dringend vertellen wil is dat we gisteren ons eerste gesprekje op school hadden.Dat we aan gingen horen hoe onze kleuterzoon zich daar gedraagt.Zaten we daar te wachten.Wel drie kwartier!De mama voor ons had nogal wat tijd nodigEenmaal binnen begon de juf met zachte stem te vertellen.Ruben is een heel brave, beleefde, lieve jongen met een goede spraak en woordenschat.Hij is erg geliefd in de groep.De juf zou soms wel eens willen weten wat er allemaal in zijn koppie omgaat.Ze zei: ik zou ‘m zó mee naar huis willen nemen!Wij vroegen of hij wel eens straf heeft gehad, omdat hij daar laatst over vertelde.Wie?!? RUBEN?!?!…nee! Nog nóóit!!! En ze lachte hard.Huh?!… Wij keken elkaar vragend aan. De juf zegt dat ze het woord :straf niet eens gebruikt in de klas.Maar na enig gepraat bleek dat Ruben met een ander kindje had zitten kletsen tijdens het voorlezen en toen heeft de juf hen uit elkaar gezet .Blijkbaar heeft Ruben dat als “straf” ervaren.Wel treuzelt hij vaak met werkjes maken.Hij heeft daar gewoon geen zin in.Wij begonnen allebei hard te lachen, omdat we dat wel heel erg herkennen.Afgelopen week maakte hij een kleurplaat voor opa Bert.Halverwege stopte hij en zei: is een afmaaktekening!Mag opa zelf afmaken!!Preciés Ruben, lachte de juf!We kletsten nog wat en trots liepen we naar buiten….Rétetrotsnop onze kleuterzoon.Onze kleuterzoon die blijkbaar al werkjes oppikt van de oudere kindjes uit de klas.Wat ruimen hoeft ie nog niet, maar hij doet de hele dag niks anders meer!Hij doet gewoon wat ie wil, slaat álles op en haalt er af en toe uit wat ie nodig heeft..Toen we naar de auto liepen, hoorde ik de juf in mijn hoofd nog praten.Héérlijk hoe zij over haar werk verteld. Met zóveel passie.Dat wil ik óók!Ik wil ook met héél veel passie over mijn werk kunnen vertellen…..*slik*

 

Reacties

Nienke op 17-05-2012 12:16
Bleek die ‘straf’ uiteindelijk nog reuze mee te vallen! Wel een gevoelig jongetje hoor, die Ruben, als ie dat als straf ervaart. Maar blijf jij maar lekker trots! Superfijn dat ie het zo goed doet op school!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *