Drinkie?

Met wijdopen mond keken we gisteren het journaal..
Zag u ’t ook?
Die ‘Tiet Zat’ moeder moeders.
Écht!
Ik zeg ’t je.
 
Paul en ik keken mekaar aan en dachten:
“dit gaef ut toch neet?”
 
Dat je je 5-jarige bijna-puber nog elke morgen even “drinkie” laat doen?
En dat je peuterdochtertje bijna jaloers is op haar baby zusje die veel vaker mag drinken bij mams…
Echt waar.
 
Taboes willen ze doorbreken met hun campagne.
Nou dat mag.
Laat gaan laat gaan,
maar moet ik dan écht tijdens het journaal toekijken hoe al die moeders zich daar open en bloot gaan geven?
 
Sorry hoor.
Ik heb daar moeite mee.
 
Borstvoeding is prima.
Maar ik vind gewoon dat “ze” het bést wat discreter mogen doen.
En niet zo ongevraagd hun hele “hebben en houwen” 
in dit geval op tv smijten.
Ik heb daar moeite mee ja.
 
Er was dus ooit iemand met haar baby bij mij op bezoek en terwijl de overgrootoma en -opa ernaast zaten, gooide de kersverse moeder haar voedingsapparaat in de groep.
Écht!
IN MIJN HUIS!
Ik wist echt niet waar ik moest kijken, laat staan kijken….
De overgrootopa en -oma ook niet..
Ik vind dat onfatsoenlijk.
Dat is toch net alsof je in ’t openbaar je onderbroek uittrekt?
Of ben ik nou preuts?
Ja?
Ja zeg ’t maar hoor.
Ik vind dat de moeder op z’n mínst even had kunnen vragen of ze even mocht voeden?
En dan had ik had vriendelijk kunnen verzoeken om even een rustig plekje in een andere kamer te zoeken.
 
Ik word er ook zo moe van.
Van die borstvoedingsmaffia.
Waarom?
Wáárom moeten ze zich áltijd zo verdedigen?
Door hun gedrag wekken ze bij mij het gevoel op dat ik een slechte moeder ben.
 
Want ja,
ik geef fles hè?
Ik ben een hártstikke flesmoeder.
Flesmoeder in vlees en bloed.
 
Ik moet er niet aan denken om op vraag te voeden.
Om constánt in de buurt van je baby te moeten blijven.
Óf je op ’t  werk in een of ander poetshok weg te laten duwen.
Met een fotootje van je baby in een lijstje naast je.
Of dat je tijdens het shoppen in een pashokje kunt duiken.
Omdat je baby honger heeft…
Ik kan me niet voorstellen dat je je dan gelukkig voelt.
 
Nee.
Geef doe mij maar een flesbaby.
Dan weet ik preciés hoe laat er wat naar binnen gaat en slaapt mijn kind lekker na een paar weken de nachten door.
 
Ik weet zeker dat ik daardoor een uitgerustere en dús leukere moeder ben…
Fles voor mij dus.
 
Punt
 

Reacties

5u2ann3 op 08-09-2011 09:18
Wat mij betreft mag iedereen kiezen voor wat ie wil. Maar idd, ik hoef het niet open en bloot te zien, beetje discreet. En hou op met die eeuwige discussie.
 
Voeden op verzoek levert voornamelijk onrust valt me op. En dan komt daarbij nog de onzinnigheid dat we baby’s geen ritme mogen aanleren. Dat zou onnatuurlijk zijn. Sure, iedereen leeft toch in een ritme? Alsof ik om 16.00 uur ’s middags ontbijt en daarna op mn gemak naar mn werk ga als het mij uitkomt.
 
Dus BV-mama’s. Discreet voeden en ophouden met al die propaganda. FV-mama’s, let it be: ieder zn keuze.
 
Beide partijen zouden eens moeten kappen met hun gezeik.
 
Als FV mama zou ik er alleen wel voor pleiten dat er meer informatie komt over flesvoeding. Het is nl nog steeds verboden er ‘reclame’ voor te maken, waardoor een kersverse mama geen idee heeft waarom ze welke variant Nutrion of Friso zou moeten kopen. Dát is pas slecht! En dat komt niet van bv-maffia, maar van ons ministerie!
5u2ann3 op 08-09-2011 09:21
En peuters/kleuters die nog krijgen, dat vind ik wel echt eng. DOE NORMAAL!
Alice op 08-09-2011 09:30
Ik heb ook borstvoeding gegeven, niet heel lang, een paar maanden. maar idd dat hoeft niet zo in het openbaar hoor, ik vond dat ook altijd even een prive/genietmoment voor mij en mijn kind. Juist een moment om niemand bij in de buurt te hebven. En ik vind het fijn dat we de keuze hebben fv of bv, allebei goed en allebei met voor en nadelen. Ik heb stukje op journaal niet gezien en ok geen behoefte aan. En baby’s krijgen tandjes en dat is voor mij het moment om niet meer bv te geven, die tanden zijn er niet voor niets he. En zeker als peuter en kleuter dat vind ik gewoon ongepast, dus ben het helemaal met je eens!!!Alice (minimij)
Nikrulke op 08-09-2011 10:34
Ik ben het helemaal met je eens!!!
Nienke op 08-09-2011 10:47
Zelf heb ik geen ervaring met fles- of borstvoeding geven bij mijn eigen kinderen. Wel heb ik genoeg gezien op de kinderdagverblijven waar ik heb gewerkt. Allebei heeft het zijn voor-en nadelen, daar moet iedere moeder haar keuze in maken. Wel vind ik dat bij het voeden in het algemeen het wel zo fijn is om even een rustig plekje op te zoeken. Tis een fijn en intiem moment, maak daar dan ook gebruik van en trek je even terug zou ik zeggen. En als iemand bij jou thuis borstvoeding wil geven, dan zou ik het op zijn minst normaal vinden als je dat dan even van tevoren vraagt ja. Mee eens dus hoor!
Buuv op 08-09-2011 18:56
Poeh hei, ben ik ff blij dat die van mij te groot voor de fles of de borst zijn… Of ja wat is eigenlijk te groot haha. Maar goed, borst en fles gegeven… En lusten ze nu verdorie allebei geen melk meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *