Hormonaal gezever ….

Zat me die Paul gisteravond toch in mijn gezicht uit te lachen dat mijn half jaar verlof er bijna op zit?
Nou ja verlof…vakantie noemt hij het….!
Dat er nog bergen hormonen door mijn ontzwangerende lijf gieren, daar wordt niet over gesproken.
Werken zal ik!
24 uur.
4 dagen per week.
1 dag meer dan voorheen en dat zal bést tegenvallen.
 
Gelukkig heb ik het op ’t werk zó kunnen regelen dat ik Ruben 3 dagen zelf uit
school kan halen.
Dat vind ik fijn.
En hij vást ook!
De andere dagen mogen opa’s, oma’s en de oppas aantreden.
Ook zij vinden dat fijn…
 
Maar ohoh, wat was ik lui in dat half jaar zeg.
Ik geef dat ook eerlijk toe hoor.
In een poep en een scheet kwakte ik nóg zo’n prachtig mannetje op deze aarde.
Daarna kakte ik in.
Van te voren was ik ook al enigszins ingekakt hoor, maar dat kwam omdat je me haast kon rollen door die dikke buik.
Maar mán oh man, hoe erg kun je zo’n dikke buik missen?
Hoe jaloers kun je zijn op de mensen die er wél nog een hebben?
Zo eentje met dat beebje erin nog helemaal alleen voor jou.
 
Ik weet , het is belachelijk.
Ik hoor súpergelukkig te zijn met de 2 meest práchtige mannetjes die ik heb.
Ehh 3….
Paul ook.
En dat doe ik ook hoor!
Ik ben últiem gelukkig.
Écht!
Maar héélheelheel stiekem zou ik bést nóg een kindje willen..
Gewoon omdat het zo fijn is om zwanger te zijn.
Zwanger ben ik gewoon op mijn best.
En het is zo fijn om kindjes te baren.
En de kindjes zelf zijn ook zo heerlijk.
 
Hoho!
Rustig maar! Rustig maar!
Niet gaan hyperventileren!! Ja?
 
Dan blijft nog áltijd het grote verschil tussen mijn gevoel en verstand.
 
Mijn verstand zegt:
 
1- Hoho jongedame..zó is het wel goed geweest hè?
Je bent nu al 36, nog een zwangerschap? dat kan jouw lijf echt niet meer aan!
Of straks krijg je misschien een kindje met allerlei gebreken en dat wil je toch niet?!? Want denk na..hoe ouder, hoe risicovoller…
 
2-Hoho jongedame….nóg meer kindjes?! Denk eens na; mensen zien jullie aankomen met 3 kinderen….Jullie willen een avondje uit? Nee sorry, zoveel plaats heb ik niet in huis…3 kids…beláchelijk! Of met z’n allen in de auto…moet er zeker ook weer een andere auto komen….?
 
3-Hoho jongedame…waar wil je dat 3e kindje dan in gódsnaam onderbrengen? Jullie hebben geen kamer meer over? denk na, ja? Of wil je het soms buiten in een tentje onderbrengen?
 
4- Hoho jongedame…. hoe denk je dat financieel allemaal te gaan opbrengen? Jij als “part-timertje”met je 24 uurtjes..?
 
5- Hoho jongedame…..je weet toch nog wel dat er bij de oma van Paul ook tweelingen voorkomen?!? Stel je nou eens voor dat je een 2-ling krijgt?!?!…dan ga je toch gillen?(en kijk dan nóg maar eens naar punt 1 t/m 4)
 
Mijn gevoel daarentegen zegt:
 
1- Ja dááhag…Ik oud? De verlóskundige zegt het zelf: jij bent een natuurlijktalent, en daar moet je dan toch gebruik van maken? En als er iets met het kindje zou zijn, dan hou je er toch niet minder van?!
 
2- Ja dááhag…3 kids?daar vinden we óók wel weer een oplossing voor..oppassers zát te krijgen. En die auto? Nou…ehhh…ik weet toevállig dat Paul een HEULE gave in gedachte heeft….nú hou ik het nog angstvallig tegen, maar dán niet meer natuurlijk!
(;-P) Maar dan moet de oude perenboom er ook aan geloven vrees ik….
 
3- Ja dááhag…Geen plaats?Niet zo moeilijk doen. Er heeft hier vroeger in dit huis een gezin met 11 kinderen gewoont, en dan ga jij een beetje moeilijk doen over een 3e kindje?!?!?
Kindjes kun je ook stapelen, wist je dat niet?
 
4- ehm….tja..financieel?..oh wácht! Ik ga vást héél veel centjes bijverdienen met taartjes maken. En kinderfeestjes geven. En workshops doen enzo……vást…..misschien….ooit….
 
5- Ja dááhag…een tweeling?…tussen 3 en 4 is maar 1-tje verschil…dát maakt dan ook niks meer uit…..
 
Ach….zo hou ik mezelf de laatste dagen van mijn verlof een beetje bezig….
Hormonale hersenspinsels van een kersverse moeder die uit haar kluizenaarshol kruipt en weer terug moet in de wereld die “werken” heet.
 
Hormonaal gezever noem ik ’t
Iets anders kan ik er niet van maken….

Reacties

Ragma op 28-01-2011 13:10
Mooi geschreven…..heb hier nog wel een buik die je over mag nemen voor een paar weken….
Enne nummer 4….is hier dr ook bijna…
Kiendje op zolder, 2 kiendjes onder en boven elkaar en de Lady has here own room….
Als ik het kan…..lukt het jou helemaal….
Denk alleen eens aan dat halve jaar vrij
Do op 28-01-2011 13:16
Hihi, nou volgens mij komt er nog wel eentje bij, bij jullie (of twee). Gevoel wint het altijd van verstand….
 
Maar tot die tijd: succes met werken!
yvette op 28-01-2011 14:33
Aaach joh! 36 is piepjong! En wij hebben ook heel lang getwijfeld, maar het is leuk joh!!! En dan hebben wij er 4… Auto’s heb je ook gewoon in 6 of 7 zits joh, geen probleem! En inderdaad, stapelbedje erin en voila…
Ik zeg doen!!!
jaaaaa! nog-een-ba-by-nog-een-ba-by!!
Alide op 28-01-2011 14:50
Haha! Die 3e komt er wel, je bent er duidelijk nog niet klaar mee en dan wint idd gevoel het uiteindelijk van verstand. En die leeftijd? Ik was een half jaar jonger toen ik de eerste 2 kreeg.
Buuv op 28-01-2011 19:05
Lieve Linda moederkloek… ik geniet super van mijn tweetal. En van geen luiers meer, geen nachtflesjes, dat ze kunnen praten en ook begrijpen wat mama zegt, meer tijd voor mezelf, de dingen die ze meemaken, hoe ze groeien en toch ook somseen beetjeklein zijn…
 
Hutsefluts op 28-01-2011 21:22
Ja maar of er een tweeling komt dat ligt aan de moeder, niet aan de vader toch? Dat heeft dan te maken met of twee eitjes bij de eisprong of een eitje dat zich ineens gaat splitsen. Dus dan moeten veel tweelingen bij jou in de familie voorkomen. Want als het aan de man ligt bezwangeren ze miljoenen eitjes in één lading… opscheppers.
Dus dat is één puntje minder bij het tegen en heb je ineens meer voors!
Riz op 29-01-2011 23:36
en dat hobbyschuurtje van PappaPaul kan je omtoveren tot een huisje voor een nanny…. 
ik kan je er toevallig 1 aanraden.. ze vraagt niet veel geld.. als ze wel onderdak krijg (dat huisje dus wat bij jullie in de tuin staat).. eten en drinken en gas water en licht…en misschien afentoe een dagje vrij
zo hebben jullie helemaal geen oppasgezever en heb je meer tijd voor je workshops, taartjesbakkerij en ander leuks..
 
ik zeg doen.. als je dr nummer wilt  kan ik je zo geven….. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *