Leef klein prulke….

Leef klein prulke,
 
Ich wou det ich ein luukske haaj in miene boek…
Ein klein luukske zodet ich aaf en toe  eens nao dich zou kinne kieke,
geweun eens efkes aan dich veule
aan dich ruuke en dien hèndjes efkes vasthaaje.
 
Ich bun toch zó nuusjierig ofs doe net zo’n net kiendje bus wie dien leeve breurke.
En of dae naam dae veer veur dich höbbe oetgekaoze,
auch waal echt biej dich passe zal.
 
Heel aaf en toe ,
es ich dich dan weer veul sjtampe in miene boek,
dan sjloet ich mien auge en dan zeen ich dich.
Zjwarte heurkes en ein sjattig naeske höb se….
zó mooi!
 
Maar ich zal toch éch nog efkes motte wachte,
tot ich dich in mien erm kin sjloete,
en det is auch eigenlik gaar niet erg,
want geneete doon ich toch waal eedere daag van dich.
det gesjtamp en gedreij vinj ich héérlijk namelik
 
Dus wach ich maar rustig aaf en moogs dich nog lekker verder greuje,
in miene boek dao zit se goot….
 
 
 
 

Reacties

Repel op 19-07-2010 22:26
Ik had zo graag willen berijpen wat hier staat! Maar de Repel heeft een talengat….ze is beter in getalletjes dan in lettertjes…..ze begrijpt het niet!
Riz op 19-07-2010 22:29
nou Repel.. geloof me maar… het is prachtig… een mooie ode aan het prulke in de buik!!… zo lief!!!
 
 
Snif.. snik…
miek op 19-07-2010 22:39
Ik moest het hardoplezen om het te volgen, maar dat lukte heus! ook al kom ik dan echt uit ’t oosten des lands, ik begriep oe best. Mooi geschreven. Zo is’t maar net. Geniet er nog maar lekker van. XX
marloes op 20-07-2010 06:06
@repel…whahahahha….moet ik t voor je vertalen?
@Linda….ja laat m nog maar ff zitten angers hubse un probleem.
mer wel een sjoene(mit puntjes oppe oe)overpeinzing…snik..
hutsefluts op 20-07-2010 08:46
Heeee, ik heb een talenknobbel! Ik kan ook Lindaas lezen! Whoohooo!
oma op 20-07-2010 11:01
Waat sjoon!!!
Det kump rech oet dien hert. Ich mot daovan bäöke.
En ich bön ouch noch heel benuujd nao waat ut waert en det wit geer waal!!!
Veer motte noch gewaon effe gedöld höbbe.
Ri op 20-07-2010 11:26
Yeehaa. Ik begreep alles. Denk ik… Nee, volgens mij kan ik het lezen. Sterker nog, ik ‘hoor’ het in mijn hoofd. Klinkt als vakantie.
liesje op 20-07-2010 12:28
Als ik het luidop lees, kan ik het goed begrijpen hoor! De mensen hier praten best gelijkaardig… (als inwijkeling in Limburg geniet ik echt van hun heerlijk taaltje. Als ik in m’n mengeling van oost- en west-vlaams begin, zitten de mensen ook te kijken. Ik vind het gewoon jammer dat ik het niet zo goed kan en dus niet goed doorgeef aan mijn kindjes. (ons zoontje liet wel als eens vallen dat hij sommige woorden die ik hem leer alleen thuis gebruikt, want dat zijn klasgenootjes anders raar kijken…)Leer Ruben maar je heerlijk taaltje!)

Maar bij het luidop lezen, dacht ik: hé, dat gevoel ken ik helemaal! Wat een heerlijk stukje tekst. Wat zou ik ook graag even zo’n luikje in mijn buik hebben… Lijkt mij zalig. Maar als dit nu écht niet kan, laat ze dan maar lekker nog even zitten…

Geniet meid!

Suus op 20-07-2010 13:36
Zo mooi! Hie mot d’r auch ein bäöke..;-)
Buuv op 20-07-2010 19:58
Linda, geneet van det prulke in diene boeek. Zoe don bieej dich… En strak as ut geboare is weit ich zeker desse um al kins! En loat die horrormonen mer raze, die kriege dich en dien prulke neet klein!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *