30-01-2010 22:58
Oke.
Ik begaf me natuurlijk op glad ijs.
Dat moge duidelijk zijn.
Zomaar in het niets roepen dat je eens een taart wilt uitproberen en dat dan een collega heel blij roept: da’s mooi, want mijn meisje wordt bijna 2 , dus go your gang!
Ja, dan sta je dus mooi te kijken hè?
Ik sputterde nog wat terug, maar ze zei meteen: je wilde toch oefenen???Báf!
Ja klopt, maarre…..niks te maarre, táárt maken zul je!
En morgen is die verjaardag dus.
Dus MOEST ik wel aan de slag vandaag.
Alle ingrediënten had ik in huis dus kon ik aan de slag.
Het bakken ging goed.
Het zag er normaal uit.
geen idee of het smaak zou hebben, maar daar ging ik gewoon vanuit.
geen idee of het smaak zou hebben, maar daar ging ik gewoon vanuit.
Ik sneed de taart in 3 schijven met een súperhandige taartdeler of zoiets.
Handig ding dus
Ik besmeerde 2 delen met jam.
Uiteindelijk maakte ik “het spul” om de taart mee in te smeren.
Banketbakkersroom stond er op het zakje.
Eitjes erbij
Water erbij
en mixen maar.
10 minuten maar liefs.
Dus mijn spierballen weer getraind…
Daarna kon het gesmeer beginnen.
Mijn taartmuze had me getipt, zet ’t daarna een uurtje in de koelkast, dan wordt het wat harder, en dat werkt dus fijner!
Dus ik volgde haar advies braaf op….
Na een uurtje haalde ik de taart er weer uit.
Lampje 1 ging zachtjes knipperen.
Niet hard geworden dus….
What te heck, marsepein rollen en verder met de taart!

Want toen kwam het leukste stukkie.
Het decoreren.
Freubeldefruts
Mijn ding dus….
Als tijdens het gladstrijken van de marsepein over de taart begon lampje 2 wat harder te branden….het leek wel of het smeersel de marsepein opslurpte!
Nee toch he?
Banketbakkersroom
Dat leek wel veel op van die pudding uit puddingbroodjes!
Dat hoort vast ín de taart, niet óp de taart!?!?!
SHITTIE!!!
Ja, en toen was het leed al geleden.
De room slurpte vrolijk verder en de bubbels op de taart werden meer en meer…….!

Taart 1 = Mislukt.
Mislukt met de grote M
Dom hè?
Zó dom!
Maar goed, ik geef niet zo heel snel op hoor, dus een uurtje later haalde ik
alweer een nieuwe vers gebakken taart uit de oven.
Ik kreeg nog wat tips van mijn taartmuze en ging weer aan de slag!
opgeven?
Ho maar!
21.30 uur was ie klaar hoor!
Morgen de foto!
Want dán is ook pas het feestje
Maar ik ben retetrots hoor
en hopelijk ziet ie er morgenvroeg nog stééds hetzelfde uit en misschien smaakt ie ook wel, dat is namelijk nog steeds de vraag…!
Reacties