wi-wa-waterpok?

Nog erg duf van een puik barbekjoetje gisteravond
werd ik vrolijk om 7.10 gewekt door ’t kleine mannetje.
die lag al lekker wakker te wezen.
ik niet, maar daar trok hij zich klaarblijkelijk uiterst weinig van aan.
 
Wat later in de morgen fietsten we vrolijk naar vriendin R.
Zij, die me zou verlossen van die zéér in het oog springende grijze dingetjes
in mijn haar, waar ze gisteravond tijdens een gesprek dus ook steeds
naar bleef staren.
Staren, nèt zoals wanhopige vieze mannetjes naar je borsten kunnen staren.
Ze praten wel tegen je, maar dan op een andere hoogte, zeg maar.
 
“Zit toch niet zo naar mijn grijze haren te kijken”, brulde ik.
“Ik weet het nou wel hoor!”
“Ja, sorry”, bibberde ze terug en bood me meteen op haar blote knietjes aan om mijn haar te verven.
 
Eenmaal daar rukte ik Ruben’s petje van z’n hoofd en zag een groot rood opgezwollen oor.
hûh?
volgens mij is hij gestoken! riep ik.
Oh, nee, het is een blaasje…
ohoh…….
waterpokken! riepen vriendin R. en zus tegelijk.
Dat heerst.
Hun beide kindjes hebben ze ook allebei gehad, dus ’t zal wel zo zijn….
 
Ach, hij kan ’t maar gehad hebben denk ik dan.
Het jeukt ‘m wel, en intussen is het blaasje ook al kapot.
Echte andere blaasjes heb ik (nog) niet kunnen ontdekken, maar dat gaat
vást nog komen..
 
Maar goed, vriendin R. verfde mijn haar dus en ik zat daar heerlijk rielekst
te wezen.
 
Daarna fietsten we weer vrolijk terug en haalde ik wel 4 fietser én een slakkenbrommertje in!
Zó, heb ik mijn sporten voor vandaag ook weer gehad!
 
Nu even oogjes toe,
effe maar hoor,
een half uurtje of zo…
zingt u even een liedje voor me?
 
 

Reacties

prutsen op 16-07-2009 22:10
Oh die waterpokken! De blaasjes en het ziek zijn op zich vielen hier nogal mee. Maar dat verschrikkelijke rooie goedje (iosine) die je erop moest doen om uit te drogen, wat was me dat toch een smeerlapperij.
aapiedebruijn op 17-07-2009 07:22
@prutsen: goedje? wat voor goedje? ik doe alleen maar wat menthol…tegen de jeuk dan
Susan op 17-07-2009 12:46
misschien helpt dit hem wel…
Hier staat het n.l. in de koelkast, dacht de afgelopen dagen ook dat het hier al zover was, maar was toch iets anders, want het is nu al bijna over.
En inderdaad hij kan het beter gehad hebben..
 
prutsen op 17-07-2009 21:22
Iosine heet dat bij de apotheker. Maar hier wordt er in de volksmond ‘roodsel’ tegen gezegd. Dat is een vloeistof die je op de blaasjes moet doen zodat ze sneller uitdrogen en dus niet meer jeuken. Het geeft je kindje een supergrappig uiterlijk, vol met rode stippen. Deze vloeistof wordt ook gebruikt bij kapot gevallen knieen (als ze wat groter zijn) om een mooie korst op de wond te krijgen. Het werkt fantastisch goed, maar maakt ongelooflijk veel vlekken. Gelukkig krijg je deze wel goed uit je kleren, maar om deze van je huid te krijgen (en als je je kindje moet aanstippen, hang je ongetwijfeld ook zelf vol) moet je enkele dagen geduld hebben. Hier wordt datzelfde roodsel ook gebruikt bij het verzorgen van de navelwond bij pasgeboren babys.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *