Popel-de-popel

Nog een kwartier..
Ik zit te popelen..
Ik en de rest van Nederland zit dadelijk voor de buis.
Nou Peter… laat maar horen!

vrijdag 07 november 2008

Joran verder in het nauw

Door PETER DE KNEGT
HILVERSUM – De Nederlandse recherche heeft deze week een nieuwe getuige verhoord in de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway.
afbeelding vergroten Joran van der Sloot in Thailand. FOTO Peter R. de Vries/Endemol
afbeelding vergroten Beeld uit de uitzending. FOTO Peter R. de Vries/Endemol
afbeelding vergroten FOTO Peter R. de Vries/Endemol

De getuige is een vriendin van Joran van der Sloot. Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries bevestigt zij in grote lijnen wat Joran eerder in een undercoveroperatie van SBS6 ook al aan Patrick van der Eem verklaarde.

De Vries: ,,Joran heeft volgens haar toespelingen gemaakt dat hij betrokken zou zijn bij de verdwijning van Natalee en dat hij de politie op Aruba op een dwaalspoor had gezet.’’ De politie verhoorde de vriendin een paar keer. ,,De laatste ondervraging duurde zelfs vijf uur.’’

De Vries heeft ook forensisch wetenschappers onderzoek laten doen naar het ruwe, ruim negen uur durende beeldmateriaal dat werd opgenomen in de undercoveroperatie met Van der Eem. ,,De wetenschappers oordelen unaniem dat de bekentenissen van Joran over de verdwijning van Natalee authentiek zijn. Ze concluderen stellig dat er nauwelijks verzinsels zijn.’’

In december beslist justitie op Aruba of Joran naar aanleiding van nieuwe getuigenissen en verklaringen opnieuw wordt vervolgd, aldus woordvoerster An Angela op Aruba.

In zijn uitzending van zondag komt De Vries ook met een nieuwe val die hij voor Joran heeft opgezet in Thailand. Volgens De Vries blijkt daaruit dat Joran Thaise vrouwen wilde verhandelen voor 10.000 euro per persoon.

,,In augustus werden we benaderd door een pokervriend van Joran. Deze Arjan, een beveiliger, was door hem gevraagd in Nederland de zaken met de Thaise vrouwen voor hem te doen. Dat ging hem te ver. Na diverse telefoontjes en msn-contacten waarin hij door Joran werd uitgenodigd zijn ‘handelswaar’ te bekijken is hij onlangs naar Thailand gevlogen. Ons verborgen-camerateam reisde mee.’’

In Thailand voerde de beveiliger diverse opgenomen gesprekken met Joran. ,,Hij liet daarbij ook de vrouwen zien die hij wilde ‘verkopen’. Joran beloofde paspoorten en al het papierwerk te regelen. Ook zou hij valse brieven schrijven zodat ze zogenaamd een opleiding zouden kunnen volgen in Nederland. Hij had ook valse visitekaartjes waarop hij als directeur van een modellenbureau stond.’’

De vrouwen zouden al eind december naar Nederland kunnen vertrekken, nadat er door de ‘zakenpartner’ zou zijn betaald. ,,Wij hebben duizend euro aanbetaald om aan te tonen dat er een deal was. Als wij op zijn voorstel zouden ingaan, kon Joran kon elke week een vrouw leveren, beloofde hij.’’ De vrouwen dachten dat zij hier een opleiding zouden krijgen of als danseres konden werken. ,,Anderen werkten al in een nachtclub in Thailand en dachten hier te gaan dansen in een nachtclub in Amsterdam.‘’

In een chat, waarbij hij dacht met zijn pokervriend te maken te hebben, uitte Joran donderdag nog zware bedreigingen aan het adres van Peter R. de Vries. ,,Hij chatte dat hij genoeg van mij had en een Thai op mij zou afsturen. Het maakte hem niet uit wat het kostte.’’

Joran is onbereikbaar voor commentaar. Wel heeft hij tegenover De Vries zijn betrokkenheid bij vrouwenhandel ontkend. Hij zou alleen ‘stoere praat’ hebben geuit. Zijn vader Paul van der Sloot reageert niet op vragen. SBS6, zondagavond half tien. Dat zegt wel iets over de ’ state of mind’ van die jongen.’’

Toen De Vries hem uiteindelijk zelf opbelde en vertelde dat Joran in de val was gelopen, verwierp Joran de betrokkenheid bij vrouwenhandel. ,,Hij had niets gedaan, alleen stoere praat gehad en had met ons meegespeeld, vertelde hij mij. Maar die reactie kennen we al van hem.’’

De Vries heeft geen contact gehad met justitie in Thailand over de ‘vrouwenhandel’ van Joran. ,,Wij hebben het journalistieke werk gedaan. De vorige keer was er kritiek dat wij op Aruba met justitie praatten over de Holloway zaak. Nu hebben wij het hier bij gelaten.’’ Volgens de Vries is Thailand er wel op gebrand om het imago van seksland te bestrijden.

Reacties

nicolekebolleke op 10-11-2008 09:24
sukkel he?! Echt een sukkel. En een loser. En een… naja. Peter rules. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *