Herinneringen aan…

Mijn allereerste baantje….
 
Ik denk dat ik een jaar of 14 was.
Met wat vriendinnetjes gingen we bosbessen plukken.
 
’s morgens vroeg om 6 uur op ons fietsje..
(ik weet niet of dit écht zo was, maar zo voelde het in ieder geval wel)
20 minuten fietsen was het geloof ik.
 
Met je emmertje ging je onder de enorme struiken zitten.
Handjes bijelkaar als een kommetje en met je duimen rolde je ze er zo in!
Na een paar uur werd er gewogen hoeveel je geplukt had en aan het einde van de week kreeg je het aantal kilo’s uitbetaald.
 
Het was altijd een gezellige tijd met elkaar.
Een hoop gelachen en gekletst.
En je verdiende er ook nog een aardig zakcentje mee.
 
Af en toe werd er natuurlijk ook wel eens een bosbessengevecht gehouden
en een hoop zooi gemaakt.
 
Ik woonde hier al een paar jaar toen ik erachter kwam dat er een ieniemini-bosbessen-struikje in mijn tuin staat!
Er groeien nog bessen aan ook.
 
Ook dit jaar hangen er weer enkele.
Niet veel, maar genoeg voor mij..
om lekker van te smikkelen..
 
Hier…mijn eerste oogst van dit jaar!
                   
 
En jij?
Wat was jouw eerste baantje?

Reacties

rizzie op 26-07-2008 21:45
paprika’ssnijden (Want paprika’s pluk je niet dat kan niet… )
ook een heel tof baantje… samen met een vriendin dikke pret… en nu kijk ik nog steeds in de winkel als ik een paprika moet kopen of ze goed van de plant gesneden zijn..
ben er1,5 jaar geweest.. het eerste jaar (de zomer) was een beetje jammer want bij hun vond mn knie het leuk om uit de kom te schieten.. waardoor ik dus niet meer kon werken.. in de herfstvakantie terug gegaan en toen waren we schoonmaakmiepies.. wel heel leuk en heel anders om de kas eens leeg te zien.. en toen weer een keer in de zomer maar eigenlijk waren we het toen al zat.. dus ja we besloten maar om te zeggen dat we niet meer kwamen..
was echt heel leuk..
ibendebiben op 26-07-2008 21:54
Bij AH achter het vlees. Waar ik jouw huisgenote Joyce leerde kenne. Ik zie nu pas dat jij aapiedebruin bent! Lees al een hele tijd je reacties bij Susanne. Nooit geweten. Wat een leuk mannetje hebben jullie!
aapiedebruijn op 26-07-2008 22:12
@iben: ja ik ben het! Ik lees al een tijdje je blogjes! Erg leuk. Ik dacht:ach laat ik maar es een berichtje sturen.. Thanks!
ibendebiben op 26-07-2008 22:15
Ja, wat leuk dat je iets stuurt. Ik ga vanaf nu ook jou bijhouden.
kwangie op 27-07-2008 10:03
Bij de V&D achter het goud en zilver!
De glitter en glamour is er met de paplepel ingegoten, zeg maar
 
Kim op 27-07-2008 12:09
Asperges steken… en het was een RAMP!
Was er dan ook niet zo goed in, en vooral ook niet erg snel, dus die andere mensen (lees; de oudere mensen want dat waren ze echt al..) die vonden mij dan ook niet zo leuk denk ik..
Ik sneed alle asperges te kort af en dan hadden ze er niets meer aan maar ze moesten mij wel gewoon betalen…..
Joeltje op 27-07-2008 19:05
In de bloemenwinkel in het durp. Waar ik op maandag en donderdag de vrachtwagen mocht lossen, de bloemen “winkelwaardig” moest maken en we toegefluisterd kregen (op een niet al te vriendelijke manier) om vooral niet de winkel in te komen als meneer pastoor zijn bestelling kwam doen. Terwijl meneer pastoor en ik elkaar goed kenden, die man heeft de hele familie begraven .
 
Daarna heb ik aardbeien geplukt. Een hele zomervakantie lang. My god..wat een kutwerk. Krijg nog rugpijn als ik er aan denk! Ik was altijd heel blij dat ik studeerde en daarna leuk werk kon gaan doen. Soms vergeet ik dat wel eens als ik ’s ochtends om half acht achter het bureau zit, maar het is wel zo.
op 12-10-2010 12:40
de ellefdje van den ellefdje is auch eine schoeene datum
op 12-10-2010 12:43
de ellefdje van den ellefdje es auch eine schoeene datum Linda
 
waas vurgaete mieene naam te zettu
mer det wisse al, of neet, det kan allein mer……. jeh juust Leo zeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *