Linda begeeft zich op glad ijs…

Oke.
Ik begaf me natuurlijk op glad ijs.
Dat moge duidelijk zijn.
Zomaar in het niets roepen dat je eens een taart wilt uitproberen en dat dan een collega heel blij roept: da’s mooi, want mijn meisje wordt bijna 2 , dus go your gang!
Ja, dan sta je dus mooi te kijken hè?
Ik sputterde nog wat terug, maar ze zei meteen: je wilde toch oefenen???Báf!
Ja klopt, maarre…..niks te maarre, táárt maken zul je!
 
En morgen is die verjaardag dus.
Dus MOEST ik wel aan de slag vandaag.
Alle ingrediënten had ik in huis dus kon ik aan de slag.
Het bakken ging goed.
Het zag er normaal uit.
geen idee of het smaak zou hebben, maar daar ging ik gewoon vanuit.
Ik sneed de taart in 3 schijven met een súperhandige taartdeler of zoiets.
Handig ding dus
Ik besmeerde 2 delen met jam.
Uiteindelijk maakte ik “het spul” om de taart mee in te smeren.
Banketbakkersroom stond er op het zakje.
Eitjes erbij
Water erbij
en mixen maar.
10 minuten maar liefs.
Dus mijn spierballen weer getraind…

Daarna kon het gesmeer beginnen.

Mijn taartmuze had me getipt, zet ’t daarna een uurtje in de koelkast, dan wordt het wat harder, en dat werkt dus fijner!
Dus ik volgde haar advies braaf op….
 
Na een uurtje haalde ik de taart er weer uit.
Lampje 1 ging zachtjes knipperen.
Niet hard geworden dus….
What te heck, marsepein rollen en verder met de taart!
 
Want toen kwam het leukste stukkie.
Het decoreren.
Freubeldefruts
Mijn ding dus….
 
Als tijdens het gladstrijken van de marsepein over de taart begon lampje 2 wat harder te branden….het leek wel of het smeersel de marsepein opslurpte!
 
Nee toch he?
Banketbakkersroom
Dat leek wel veel op van die pudding uit puddingbroodjes!
Dat hoort vast ín de taart, niet óp de taart!?!?!
SHITTIE!!!
 
Ja, en toen was het leed al geleden.
De room slurpte vrolijk verder en de bubbels op de taart werden meer en meer…….!
 
Taart 1 = Mislukt.
Mislukt met de grote M
Dom hè?
Zó dom!
 
Maar goed, ik geef niet zo heel snel op hoor, dus een uurtje later haalde ik
alweer een nieuwe vers gebakken taart uit de oven.
Ik kreeg nog wat tips van mijn taartmuze en ging weer aan de slag!
opgeven?
Ho maar!
21.30 uur was ie klaar hoor!
 
Morgen de foto!
Want dán is ook pas het feestje
 
Maar ik ben retetrots hoor
en hopelijk ziet ie er morgenvroeg nog stééds hetzelfde uit en misschien smaakt ie ook wel, dat is namelijk nog steeds de vraag…!
 
 
 

Reacties

Repel op 31-01-2010 10:11
Je bent wel erg streng voor jezelf hoor! Bubbels ja, maar mislukt met een hoofdletter M vind ik te ver gaan hoor! Wassie wel lekker? Hihi
 
maar goed: ik ben dan wel benieuwd naar foto’s van de nieuwe taart!
Anouk op 31-01-2010 11:31
Jij vergeet dus te melden dat taart 1 bij de kippen ligt. Schandalig!
Die had ik toch makkelijk op kunnen eten?
aapiedebruijn op 31-01-2010 11:33
@ja streng he? Heb een klein stukkie geprobeerd, ’t ging wel, erg nat. Ik hoop dat de kippen ‘m lekkerder vonden!
jufanita op 31-01-2010 13:24
Hij ziet er ondanks de bubbeltjes al erg lekker uit, dus ik word nu helemaal benieuwd naar taart 2. En tegelijk ben ik niet blij met al die logjes die je hierover plaatst, want ik wil helemaal geen nieuwe hobby erbij, heb al te weinig tijd voor de oude!
Kabouter Ben op 12-02-2011 20:24
Leuk, zo’n beginneling
Moet even wat tactische tips kwijt zag ik.
bak de cake, snijdt de cake met een makkelijke niet zo dure cake snijder van de Blokker.
(daar heb je veel plezier van). Pak je plantenspuit en schroef het spuitje er af. Pak een beetje likeur, grand marnier, marasquin of iets van dien aard
cherry brandy, abricot brandy. vernevel met je plantenspuit je bovenste laag. O, nee ben nog wat vergeten. drie mooie laagjes snijden, het geheel omkeren dus de bodem wordt mooie rechte bovenkant. Na de likeur eerst laagje abrikozenjam *(even glad maken met staafmixer en beetje water) vervolgens een mooie ring spuiten 2 hoog met glad spuitje. precies op het randje aan de buitenkant. even in de koelkast stevig laten worden, DAN JE PUDDING/BANKETBAKKERSROOM. evt. nog vruchtjes abrikozen/rozijnen of strakjes aardbeien en frambozen dan laagje cake dan weer likeur jam dun laagje botercreme en dan dus de laatste laag en weer likeur jam en dun laagje botercreme dan je marsepein. en dan inderdaad het leukste werk afgarneren. Kijk uit met wisselende temperaturen dus koude taart warme kamer is NATTE MARSEPEIN. niet mooi! geleidelijk op temperatuur laten komen is belangrijk. Als je product klaar is kun je hem op een koele plaats bewaren hoeft niet perse in de koelkast. tenminste als je hem daarna binnen 1 dag eet en het niet hoog zomer is.
 
groetjes kabouter Ben
Kabouter Ben op 12-02-2011 20:29
Receptje botercreme nog vergeten.
Kook een dikke vla.
Neem melk doe daar suiker in en breng het geheel aan de kook ZONDER TE ROEREN want dan brandt hij niet aan , vervolgens binden met melk en custard tot een veel te dikke vla.dan van het gas af, dan met de mixer en je gardjes op de hoogste stand  kleine goed koude roomboter toevoegen en het geheel tot bijna wit doormixen.
een groot recept dat ik altijd gebruik is als volgt.
1liter melk 100 gram custard, 450 gram suiker evt. 5 vanillestokjes(doorsnijden en zaadjes na het meetrekken in de melk weer toevoegen aan de melk vervolgens 2 kg roomboter.
dit recept kun je, nee moet je voor een klein taartje natuurlijk verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *